Vriendelijke handel slachtkoeien

06-08-2020 | |
Foto: Anne van der Woude
Foto: Anne van der Woude

Over de gehele linie steeg de prijs van slachtkoeien met 5 cent op de veemarkt in Leeuwarden.

De maximumnotering voor O-kwaliteit kwam uit op € 2,90 per kilo. De handel is weer vriendelijker dan de week ervoor. Ook in buurlanden België en Duitsland is de vraag gestegen en kon er een plus op de prijzen worden genoteerd. De aanvoer op de veemarkt in Leeuwarden lag een fractie hoger.

Slachtkoeienmarkt herstelt zich

Toch past de prijsverhoging in de tendens van de afgelopen tijd. De slachtkoeienmarkt herstelt zich stap voor stap van de corona-uitbraak in het begin van dit jaar. De Nederlandse horeca en supermarkten profiteren meer van Nederlanders die dit jaar in eigen land blijven.

Trendbreuk

De moeizame handel vorige week lijkt een trendbreuk in de herstellende markt. Dit is terug te voeren op het feit dat een deel van de slachterijen druk was met het slachten voor het Offerfeest. Voor slachtstieren bleven de prijzen gelijk, maar de verwachting is dat deze in de loop van augustus meeliften in de positievere markt. De markt voor slachtkoeien blijft ook in de komende tijd voortkabbelen, waardoor er geen grote prijsschommelingen te verwachten zijn.

Prognose: prijzen gelijk.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer