VS beschuldigt Chinees van spionage bij Monsanto

Een Chinees staatsburger die voor Monsanto werkte, wordt verdacht van het stelen van Amerikaanse ‘handelsgeheimen’ en spionage voor China.

Dat schrijft internationaal persbureau Reuters op basis van informatie van het Amerikaanse ministerie van justitie. De Chinese man werd op een Amerikaanse luchthaven tegengehouden voordat hij op een vlucht naar China stapte met gepatenteerde landbouwsoftware op zijn laptop.

The Climate Corp

Persbureau Bloomberg schrijft dat het zou gaan om een ‘nutriënten optimizer”, om boeren te helpen bepalen hoe de grond te bemesten. De man werkte van 2008 tot 2017 voor The Climate Corp, een dochteronderneming van Monsanto, dat vorig jaar is overgenomen door Bayer. In juni 2017 zou hij een baan aan een Chinees instituut van bodemkunde hebben aangenomen.

Handelsoorlog

De VS beschuldigen China al langere tijd van het stelen van intellectueel eigendom en technologie, een beschuldiging die een van de kernproblemen is in de handelsoorlog tussen de 2 landen. China gaf geen commentaar op het specifieke geval, maar herhaalde zijn ontkenning van het stelen van intellectueel eigendom.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.