Waarschuwing voor accountants in zaak Zijerveld

Twee accountants van KPMG zijn hun boekje te buiten gegaan bij de afhandeling van de aankoop van kaashandel Zijerveld door FrieslandCampina in 2013.

De twee accountants van KPMG oefenden ten onrechte financiële druk uit om een tuchtklacht te voorkomen. Dit heeft de Accountantskamer onlangs uitgesproken.

Partijen oneens over aanvullende koopsom Zijerveld

Verkopende partij Mijwo Beheer en koper FrieslandCampina kruisen op juridisch gebied nog steeds de degens over de verkoop van Zijerveld, zo blijkt ook uit een bericht in blad Accountantweek. De betaling voor de verkoop zou in twee delen plaatsvinden. Het eerste deel, een betaling van een basiskoopsom van € 65 miljoen door FrieslandCampina aan Mijwo, werd vrij snel afgehandeld. Over de aanvullende koopsom, een zogenoemde earn-out over de jaren 2013 tot en met 2015, blijven de partijen het oneens, al is volgens de uitspraak wel gesteld dat die maximaal € 25 miljoen zou mogen zijn.

Klachten Mijwo afgewezen

Een reeks klachten van Mijwo aan het adres van de KPMG-accountants, die er op neerkomen dat zij als huisaccountants van FrieslandCampina partijdig waren en hun werk niet goed hebben gedaan, is door de Accountantskamer afgewezen.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.