Doorgaan naar artikel

Wakker Dier lanceert actie tegen gebruik stalmelk

Zuivelproducenten zouden volgens Wakker Dier de indruk wekken dat ze weidemelk gebruiken in plaats van melk van koeien die op stal ​​​​​​​staan.

Zuivelproducenten zouden volgens Wakker Dier de indruk wekken dat ze weidemelk gebruiken in plaats van melk van koeien die op stal ​​​​​​​staan.

Dierenrechtenorganisatie Wakker Dier richt zich in een nieuwe verkiezing op het gebruik van stalmelk in zuivelproducten.

De organisatie zegt dat zuivelproducenten FrieslandCampina, Kaptein, Vergeer en Eru stiekem melk van koeien die op stal staan gebruiken in hun producten. Dit terwijl ze volgens Wakker Dier de indruk wekken gebruik te maken van weidemelk.

Wakker Dier nomineerde Campina Grasboter, Vergeer kaas, smeerkaas Goudkuipje van Eru en Echte boter van Kaptein voor de ‘Stalmelk stiekemerd’-award. Consumenten kunnen stemmen op het merk dat hen het meest teleurstelt.

Producenten claimen geen wedemelk te gebruiken

Hoewel Wakker Dier de producenten verwijt om stiekem melk te gebruiken van koeien die niet geweid worden, claimen geen van de producenten dat ze weidemelk gebruiken. Alleen Grasboter wordt volgens producent Friesland Campina bereid met melk van koeien die van lente- en zomergras eten. Over weidegang wordt niet gesproken.

Wakker Dier richt zich in recente campagnes steeds meer op melkvee. Eerder richtte de actiegroep zich vooral op andere veehouderijsectoren.

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Mariska Vermaas

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin