Weekafzet uien eind april rond 17.000 ton

19-05 | Laatste update op 06-07 | |
Uien worden geladen voor export per schip in de haven van Vlissingen. - Foto: Peter Roek
Uien worden geladen voor export per schip in de haven van Vlissingen. - Foto: Peter Roek

Tot dusver is dit seizoen 1,15 miljoen ton uien afgezet en dat is nog steeds meer dan voorgaande seizoenen.

De afzet van uien komt in week 17 bijna uit op 17.000 ton. De week afzet ligt iets boven het niveau van vorig jaar. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het GroentenFruit Huis. Tot dusver is dit seizoen 1,15 miljoen ton uien afgezet en dat is nog steeds meer dan voorgaande seizoenen.

Meeste uien naar Groot-Brittannië

Nederlandse exporteurs hebben in de laatste week van april de meeste uien afgezet in Groot-Brittannië (3.269 ton), Ivoorkust (1.326 ton) en Maleisië (1.305 ton). In de tweede helft van het afzetseizoen zijn Ivoorkust en Groot-Brittannië de belangrijkste importeurs van Nederlandse uien, waarvan Groot-Brittannië de meest stabiele afnemer is met gemiddeld zo’n 3.100 ton per week. Ivoorkust neemt gemiddeld in week 1 tot en met week 17 bijna 2.400 ton uien per week af.

Meer uien naar Spanje

Verder is Spanje een opvallende afnemer in week 17 met 1.249 ton. Spanje heeft voor de overgang tussen de oude oogst en de nieuwe oogst meer Nederlandse uien afgenomen. Daar konden Nederlandse exporteurs bijspringen om de overbrugging soepeler te laten verlopen.

Prijsinformatie over uien vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Smale
Annet Smale Redacteur
Meer over


Beheer