Weer meer capaciteit op veerdienst naar Ierland

04-03 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

De Deense rederij DFDS heeft een vierde schip ingelegd op de directe route naar en van Ierland tussen Duinkerken en Rosslare.

Dat is nodig omdat de vraag naar transporten buiten het VK om voortdurend toeneemt. Het vierde schip gaat varen vanaf 1 april, de dag waarop de Britse brexit-regels voor producten van dierlijke en plantaardige producten van kracht worden. Algemeen wordt verwacht dat dat zeker in het begin tot nieuwe vertragingen bij de Britse grenzen zal leiden. Om die problemen te vermijden, kiezen steeds meer vervoerders voor transporten naar en van Ierland voor rechtstreekse verbindingen.

Aantal retourvaarten opgevoerd

DFDS is eind vorig jaar begonnen met de dienst. Het aantal retourvaarten – die 24 uur duren – wordt vanaf april opgevoerd naar 36 per week. Het vierde schip, de Ark Dania, biedt ruimte aan 176 onbegeleide trailers en nog twaalf vrachtwagens met chauffeur. “Er is een enorme vraag vanuit alle sectoren, meer en meer bedrijven realiseren zich dat de directe route veel voordelen biedt boven de Britse landbrug”, zegt routedirecteur Aidan Coffey van DFDS.

Lees meer over brexit en de gevolgen voor de agrifoodhandel op deze themapagina

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur
Meer over

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.