Weinig beweging in prijzen van rosékalveren

21-07 | |
Binnen het kalfsvleessegment heeft jongrosé momenteel de beste kaarten door goede vraag vanuit de zuidelijke vakantiegebieden. - Foto: Joris Telders
Binnen het kalfsvleessegment heeft jongrosé momenteel de beste kaarten door goede vraag vanuit de zuidelijke vakantiegebieden. - Foto: Joris Telders

De prijzen voor oud en jong rosékalveren blijven ook deze week stabiel. Vraag en aanbod zijn aardig in balans.

Dat betekent dat vleeskalveren voor het jonge segment rond de € 5 per kilo geslacht gewicht noteren. De opbrengstprijs voor deze kalveren zit al sinds begin april op dit niveau.

Lees verder onder de grafiek

Notering oudrosékalveren rond € 4,88

De notering van de oudrosékalveren beweegt zo nu en dan nog wat, maar blijft nu voor de derde week op een niveau rond € 4,88 per kilo geslacht gewicht. In absolute termen en voor de tijd van het jaar zijn het hoge niveaus, vanzelfsprekend wel voor een ander kostenplaatje dan vorig jaar.

Binnen het kalfsvleessegment heeft jongrosé momenteel de beste kaarten door goede vraag vanuit de zuidelijke vakantiegebieden. Oudrosé profiteert dan weer van de hoge prijzen voor rundvlees. Toch is de handel in vakantiemodus en dus lauwer dan normaal.

De meest positieve geluiden komen vanuit de startersmarkt. Er zijn niks te veel kalveren die ook nog eens duur zijn aangekocht terwijl de vraag goed doorloopt. Dat leidt vooralsnog niet tot veel hogere prijzen maar dat kan veranderen als de rosémarkt een nieuwe impuls krijgt.

Prognose: rosékalveren en starters stabiel.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer