Weinig beweging prijs nuchtere kalveren

08-11-2022 | |
Foto: Fotopersbureau Dijkstra
Foto: Fotopersbureau Dijkstra

In de handel van nuchtere kalveren zit nog weinig beweging. Op de veemarkt in Purmerend was het aanbod met 542 dieren ongeveer net zo groot als vorig week.

De prijzen maken hier geen beweging. Het blijft voor integraties en kalverhouders een spannende tijd. Er is een hap uit de aankoopkosten gehaald en prijzen op de poedermarkt maken flinke stappen naar beneden, maar energie en veevoer maken weinig beweging naar beneden. Dat maakt dat de toekomst hoogst onzeker blijft voor de kalverhouderij, ondanks dat opbrengstprijzen op het punt staan te stijgen.

Zware dieren beter gevraagd

De handel in zware kalveren oogt nog steeds net wat vriendelijker dan die voor lichtere dieren. Deze dieren hebben doorgaans minder ligdagen nodig dan dieren die minder kilo’s hebben. Vorige week verhoogde Vee&Logistiek overigens de noteringen van kruislingen met € 5 per dier. De organisatie ziet een teruglopend aantal en dat rechtvaardigde de prijsverhoging.

In Duitsland blijft de handel ook stabiel en ziet men juist nog meer kalveren op de markt verschijnen. De prijzen blijven op hetzelfde niveau als vorige week. Ook hier is de bereidheid om lichte kalveren op te zetten wat minder dan bij goede zware dieren. In ons land is de verwachting dat deze week een stabiele prijs gehanteerd wordt.

Prognose: minimaal stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer