Weinig blankvleeskalveren, prijzen stabiel

20-01 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

Net als vorige week blijven prijzen van de blankvleeskalveren gelijk. De Boerderij-notering bedraagt daardoor € 5,80 (excl. btw) per kilo geslacht gewicht.

De markt van de vleeskalveren bevindt zich al weken op een stabiel niveau. Historisch zijn het topprijzen; gezien de kostprijs hard nodig. De hoge prijs wordt ondersteund door over de hele linie een krap aanbod aan kalveren. Bovendien is de blankvleesmarkt mooi ‘schoon’ het jaar uitgegaan.

De verwaarding van het kalfsvlees valt volgens vleesverkopers niet tegen, maar ruimte voor prijsverhogingen is er vanuit de vleeshandel nog niet. Normaal trekt vanaf de tweede helft van januari de vleesvraag aan. Het koudere weer kan een boost geven aan afzet en prijsvorming van winterartikelen; sommige luxe artikelen staan daarentegen wat onder druk. Ander jaren lukt het om in markt met weinig stuwing van de aanvoer meer een meerwaarde te creëren, maar dat is dit jaar lastig. Mogelijk spelen het hoge absolute prijsniveau daarbij en onzekerheden waar consumenten mee te maken hebben daarbij een rol.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer