Weinig prijsbeweging bijproductenmarkt

29-06 | |
Foto: Ton Kastermans Fotografie
Foto: Ton Kastermans Fotografie

De bijproductenmarkt is ook deze week erg rustig. Deels komt dat door de acties die door de agrarische sector worden gehouden.

De bijproductenmarkt is ook deze week erg rustig. Deels komt dat door de acties die door de agrarische sector worden gehouden. Ook is de vraag niet heel erg groot. Het lijkt erop dat de eigen voederwinning goed loopt. Aangelegde graskuilen bevatten volgens uitslagen voldoende energie en hebben een hoog suikergehalte. Het eiwitgehalte is over het algemeen niet hoog. Grondstof tarwe is in de afgelopen weken gedaald in prijs, maar het effect op de bijproducten is niet merkbaar. Het aanbod van bierbostel is goed en kan tegen gelijkblijvende prijzen worden aangeboden.

Aardappelbijproducten

In de beschikbaarheid van aardappelbijproducten is het rustig. Aardappelstoomschillen worden met korting geleverd, om de revisieperiode van fabrieken de komende maand te kunnen overbruggen. Het aanbod van aardappelsnippers is redelijk, bij A-kwaliteit snippers blijven er prijsverschillen tussen leveranciers. Van tarwegistconcentraten is het aanbod prima en kunnen klanten vlot worden beleverd.

Nieuwe oogst stro

Het aanbod van nieuwe oogst stro is nog niet heel groot. Het lijkt erop dat de prijzen niet veel afwijken van oude oogst stro. De vraag blijf ook nog rustig. Er is voldoende aanbod van hooi van dit jaar, maar nauwelijks vraag naar het product. Na een aantal weken van betrekkelijke rust is er weer wat meer vraag naar kuilmais. Door de aanbrekende zomerperiode blijven de meeste prijzen voor bijproducten stabiel.

Prognose: gelijkblijvende prijzen.

Prijsinformatie over (grondstoffen van) veevoer vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer