Weinig veranderingen op markt bijproducten voor rundvee

16-11 | |
Melkveehouder verdeelt perspulp in de voerkuil. De vierde verkoopronde van perspulp die vorige week startte, is al uitverkocht.- Foto: Penn Communicatie
Melkveehouder verdeelt perspulp in de voerkuil. De vierde verkoopronde van perspulp die vorige week startte, is al uitverkocht.- Foto: Penn Communicatie

De markt voor bijproducten voor rundvee verloopt rustig en vraag en aanbod blijven op het huidige peil hangen.

De vierde verkoopronde van perspulp die vorige week startte, is ook al weer uitverkocht. Dat geeft aan dat de zoektocht naar aanvullende producten niet minder is geworden. Maar afnemers raken gewend aan de krappe aanbodsituatie, aldus een leverancier. Het aanbod van bierbostel blijft krap, maar levertijden lijken voorzichtig wat terug te lopen. Toch kan dit nog steeds tot zomaar 14 dagen bedragen.

Aardappelbijproducten

In de aardappelindustrie komt langzaam wat meer product. Aardappels die uit opslag verwerkt worden, ontwikkelen een dikkere schil, waardoor meer overblijft voor diervoeding. Echter zullen leveranciers ook met een schuin oog naar de feestdagen aan het einde van het jaar kijken en wat voorraden op willen bouwen. Dat is op het moment nog erg lastig.

Luzerne en roodzwenk duurder

De ruwvoerhandel loopt door. De vraag naar weidehooi is goed, maar het aanbod van kwalitatief goed product is matig. Dat geldt ook voor luzerne, dat in prijs stijgt. Wanneer het alleen gaat om afremmen van snelle rantsoenen, volstaat gedorst hooi ook.

Roodzwenk is gestegen in prijs door een goede vraag. Engels raai zakt deze week juist € 5 per ton. Stro blijft op een gelijk prijsniveau als vorige week. Door de relatieve rust lijkt een stabiele prijs te handhaven.

Prognose: voorlopig stabiele prijzen.

Prijsinformatie over (grondstoffen van) veevoer vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer