Weinig vraag naar rundvlees, stabiele notering slachtkoeien

19-01 | |
De vraag naar rundvlees vanuit horeca is in januari traditioneel rustig, maar ook de retail is terughoudend in aankopen van rundvlees. - Foto: Herbert Wiggerman
De vraag naar rundvlees vanuit horeca is in januari traditioneel rustig, maar ook de retail is terughoudend in aankopen van rundvlees. - Foto: Herbert Wiggerman

Slachterijen krijgen veel runderen rechtstreeks aangevoerd. Ze hebben noodgedwongen koppels koeien moeten doorschuiven om alles verwerkt te krijgen. ​​​​​​​

In de tweede week werden 10.687 slachtingen uitgevoerd. Dat komt overeen met de aantallen die wekelijks voor de kerst ook werden gehaald.

Samen met de prijsdruk aan de rundvleeskant lukte het de slachterijen om de prijzen naar beneden te krijgen. De vraag vanuit horeca is in januari traditioneel rustig, maar ook de retail is terughoudend in aankopen van rundvlees.

In Duitsland past het aanbod van slachtkoeien goed bij de terughoudende vraag en stijgen de prijzen nog wat. Maar ook daar is het in de vleesverkopen nog rustig.

Slachtkoeien houden prijs vast

Na een prijsdaling vorige week, blijven de noteringen van slachtkoeien op de veemarkt in Leeuwarden stabiel. Met een niet uitgesproken groot aanbod van 340 slachtdieren was de handel vlot. Een koe van O-kwaliteit staat genoteerd tussen € 4,15 en € 4,55 per kilo geslacht gewicht.

In Nederland werd de aanvoer van slachtvee de afgelopen dagen wat rustiger. Zet dat zich in de komende week door, dan zou met een kleine prijsdaling tot stabiele prijzen kunnen worden gerekend.

Prognose: kleine min tot stabiele prijzen slachtkoeien.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer