Doorgaan naar artikel

Westfleisch gaat weer slachten in Coesfeld

Westfleisch stopt de samenwerking met een arbeidsbemiddelaar, waarvan veel mensen positief zijn getest op corona. Foto: ANP

Westfleisch stopt de samenwerking met een arbeidsbemiddelaar, waarvan veel mensen positief zijn getest op corona. Foto: ANP

Woensdag gaat Westfleisch weer varkens slachten in Coesfeld. De start is kleinschalig, met 1.500 varkens de eerste dag.

Dinsdag wordt proef gedraaid, waarbij het personeel alle processen doorneemt, zonder dat wordt geslacht. Dit deelt het coöperatieve vleesbedrijf mee op zijn website.

Slachterij sinds 8 mei gesloten

Het werk op de slachterij werd 8 mei neergelegd omdat een kwart van het personeel corona had. Westfleisch wil na morgen stapsgewijs meer varkens gaan slachten, met inachtneming van alle aanvullende voorschriften in zowel de fabriek als op de thuislocatie van de werknemers. De herstart vindt in nauw overleg met de regionele overheden plaats.

Afscheid van arbeidsbemiddelaar

Westfleisch stopt de samenwerking met een arbeidsbemiddelaar, waarvan veel mensen positief zijn getest op corona. De 350 medewerkers komen nu direct onder contract bij het vleesbedrijf. Volgens het bedrijf is het als sinds 2014 bezig om meer arbeidsmigranten rechtstreeks onder contract te nemen. Het aantal medewerkers dat direct onder contract staat bij Westfleisch is in deze periode gestegen van 1.900 naar 4.150, volgens het bedrijf.

279 personeelsleden met corona

Volgens de jongste cijfers van regionale overheid van Kreis Coesfeld zijn tot en met 18 mei 759 Westfleisch-medewerkers getest, die geen corona bleken te hebben. Na alle testen testen blijkt dat 279 personeelsleden wel besmet zijn met het virus.

De Duitse varkenshouders verwachten dat het ergste achter de rug is en de afzet van hun dieren niet verder in gevaar komt. De situatie lijkt zich te ontspannen, schrijft belangenbehartiger ISN.

Deze ontwikkeling is ook gunstig voor de ontwikkeling van de varkens- en biggenprijs in Nederland. Als de Duitse varkenshouders weer vertrouwen krijgen in de markt, zullen ze eerder geneigd zijn biggen op te leggen, tegen stabiele prijzen.

Snel delen

Kees van Dooren
Kees van Dooren

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin