Doorgaan naar artikel

Westfleisch haalt varkens en koeien uit elkaar

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Foto: Koos Groenewold

Foto: Koos Groenewold

Vleesverwerker Westfleisch gaat het rundvee dat in Hamm wordt geslacht vanaf halverwege dit jaar slachten in Bakum en Lübbecke. De locatie in Hamm gaat per 1 juli alleen varkens slachten en verwerken.

Na de verhuizing verwerken alle Westfleisch-slachterijen uitsluitend één diersoort, schrijft de coöperatie. De verhuizing is deel van het strategisch plan Westfleisch2025. Hamm is de enige slachterij van de coöperatie die nog twee diersoorten verwerkt.

Een exporterkenning voor varkensvlees naar Azië wordt alleen verstrekt aan monobedrijven

Westfleisch schrijft dat monobedrijven goedkoper kunnen werken. Ook heeft een monobedrijf meer exportmogelijkheden. Een exporterkenning voor varkensvlees naar Azië wordt namelijk alleen verstrekt aan monobedrijven. Volgens Westfleisch zijn de slacherijen in Lübbecke en Bakum voorbereid op de komst van de runderen uit Hamm. In beide slachterijen is afgelopen jaren fors geïnvesteerd.

Lees ook: Westfleisch en Tönnies boeken recordomzet in 2019

Groter bouwblok slachterij

Eind vorig jaar is meer vooruitgang geboekt met het strategisch plan. Het stadsbestuur van Coesfeld gaf in december groen licht om het bouwblok van de slachterij daar te verruimen. In Coesfeld wil Westfleisch de slachtcapaciteit uitbreiden en de efficiency verhogen. Voorafgaand aan de aanpak van de slachterij wordt een koelhuis gebouwd met ruimte voor 16.880 varkens. De koeling wordt 22 meter hoog en kost € 18,5 miljoen. De huidige koeling biedt plaats aan 8.900 karkassen.

Afscheid Paderborn

Ook is afgelopen december het 10 hectare grote terrein in Paderborn verkocht aan het Amerikaanse onroerend goed-bedrijf Exeter property. De slachterij in Paderborn werd in 2016 volledig door brand verwoest. Herbouw was economisch niet haalbaar. Dit zijn allemaal stappen om Westfleisch te transformeren tot een slagvaardig en marktgericht bedrijf, aldus directievoorzitter Carsten Schruck.

Snel delen

Kees van Dooren
Kees van Dooren

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin