Doorgaan naar artikel

Westfleisch juridisch in het geweer in fraudezaak

Foto: ANP

Foto: ANP

Westfleisch neemt juridische stappen in de China-kwestie die bij justitie hebben geleid tot verdenking op fraude binnen de directie.

“De verdenking berust op aangifte van een voormalige medewerker die al een jaar voor de bewuste China-handel Westfleisch heeft verlaten om bij een concurrent te gaan werken”, laat het Duitse vleesconcern weten in een eigen verslag van de woensdag gehouden algemene ledenvergadering. “Tegen de in deze context gedane beweringen van een medium heeft Westfleisch ondertussen juridische stappen genomen”, zo heet het in het verslag.

In China verkocht vlees

De kwestie houdt in dat distributiedirecteur Steen Sönnichsen de winst van in China verkocht vlees in eigen zak zou hebben gestoken. Sönnichsen stelt dat hij de verdenking snel uit de weg hoopt te kunnen ruimen, maar bood alvast wel zijn excuses aan dat zijn broer via een tussenhandel ook bij de transactie was betrokken. Hij zei dat verkeerd te hebben ingeschat. De leden blijken met een meerderheid van 84% bereid te zijn om het resultaat van het justitiële onderzoek af te wachten.

Goede start Westfleisch

Westfleisch heeft los daarvan een goede start gemaakt in 2020. Het ebitda-resultaat ligt in de eerste vijf maanden ‘duidelijk boven’ het budget en dat van vorig jaar. De leden van de coöperatie krijgen over 2019 een dividend van 4,2% op het kapitaal op hun ledenrekening. Dat is evenveel als vorig jaar, hoewel de winst onder de eindstreep krap 9% lager uitkwam op € 10,7 miljoen bij een omzet van € 2,79 miljard (plus 9,3% ten opzichte van 2018).

Snel delen

Image
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin