Doorgaan naar artikel

Westfleisch stopt met slachten in Gelsenkirchen

Westfleisch stopt per oktober met het slachten en verwerken van varkens in Gelsenkirchen.

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

De Duitse slachterij Westfleisch stopt per oktober met het slachten en verwerken van varkens in zijn locatie in Gelsenkirchen.

De activiteiten worden verplaatst naar de andere slachterijen in Hamm, Oer-Erkenschwick en Coesfeld. Op de locatie in Gelsenkirchen, dat ligt tussen Dortmund en Duisburg, werden in 2020 bijna 970.000 varkens geslacht. Met de sluiting blijft de totale slachtcapaciteit van Westfleisch vrijwel gelijk, aldus het bedrijf. In totaal slacht het bedrijf zo’n 7,5 miljoen varkens per jaar.

Onderdeel strategie

De sluiting is onderdeel van de strategie Westfleisch 2025. Hierbij worden de activiteiten van het bedrijf geherstructureerd. Afgelopen voorjaar werd het slachten en uitsnijden van rundvlees vanuit Hamm naar de locaties in Lübbecke en Bakum verplaatst.

De slachterij in Gelsenkirchen werd gebouwd in 1991 en was sinds 2016 in het bezit van Westfleisch. Na een brand in zijn slachterij in Paderborn liet Westfleisch een deel van zijn varkens slachten in Gelsenkirchen bij de slachterij van Fleischversorgung Gelsenkirchen. Tussen de toen nog twee verschillende bedrijven vloeide toen een samenwerking die uitmondde in een overname.

Over de toekomstige bestemming van de slachterij in Gelsenkirchen is nog geen besluit genomen.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin