Doorgaan naar artikel

Westfort hoopt spoedig weer naar China te leveren

Personeel van varkensslachterij Westfort aan het werk voordat het coronavirus uitbrak. Foto: ANP

Personeel van varkensslachterij Westfort aan het werk voordat het coronavirus uitbrak. Foto: ANP

Westfort Vleesproducten hoopt zo spoedig mogelijk weer aan China te kunnen leveren. Het bedrijf werd volgens directeur Jaap de Wit eind vorige week per direct goedgekeurd.

“Onze verkoopafdeling heeft direct contact gelegd met klanten om zo snel mogelijk de oude klantorders in te vullen. Het is nu voor ons ook uitvinden hoe klanten erin staan, omdat het voor zowel ons als hen twee maanden heeft stil gelegen. Maar gezien de grote vraag naar varkensvlees vanuit China hebben we er wel goede hoop op.”

Testen van personeel

Westfort was vorige week een van de twee bedrijven die op de lijst geblokkeerde bedrijven stond vermeld als ‘self suspended’, wat inhoudt dat zij zichzelf op de lijst hebben laten zetten. Het was volgens De Wit niet geheel de eigen keus, maar is het samen vastgelegd met de Nederlandse en Chinese autoriteiten. De self suspended-melding had er alles mee te maken dat Westfort zelf de keus tot testen van het personeel heeft gemaakt. Een klein percentage van het personeel testte positief op corona.

De pro-actieve houding en de zelf opgelegde blokkade lijkt reden voor de Chinese overheid te zijn om Westfort en Wellink in Lekkerkerk eerder dan de andere bedrijven weer een exportcertificaat te verschaffen.

Beheer
WP Admin