Whisky van eigen duurzame brouwgerst

20-04 | |

Een korte keten waarin de duurzaamste whisky van de wereld wordt gestookt.

In het Brabantse Loosbroek bevindt zich de whiskystokerij genaamd Bus Whisky. De reststromen die vrijkomen bij het produceren van deze whisky worden weer gebruikt door onder andere veehouders en bakkerijen of door de stokerij zelf.

Circulair

Eigenaren Dennis Hurkmans en Ezra Leeger zijn in 2015 gestart met whisky stoken van hun eigen brouwgerst met als doel zo circulair mogelijk te produceren. Zo wordt het methanol gebruikt als koelvloeistof van bijvoorbeeld motoren en de bierbostel gaat naar veehouders, bakkerijen en eigen keuken. Naast de whiskystokerij is er onder andere een restaurant, wijngaard en voedselbos aanwezig op het terrein.

In deze video vertellen eigenaren Hurkmans en Leeger over hoe zij omgaan met duurzaamheid en welke zijtakken zij runnen naast het stoken van whisky.

Bekijk meer F&A Updates en video’s via Foodagribusiness.nl/video

Maessen
Paulus Maessen Audiovisueel redacteur


Beheer