Doorgaan naar artikel

Winst JBS stijgt boven verwachting

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

Het Braziliaanse JBS S.A. (JBSS3), de grootste vleesverwerker ter wereld, heeft in het vierde kwartaal van 2019 een winst geboekt van € 486 miljoen, zo meldt de onderneming in haar jaarverslag over 2019.

De netto-omzet van JBS steeg in dat kwartaal met bijna 21% naar € 11 miljard. De winst is € 110 miljoen hoger dan over dezelfde periode vorig jaar en hoger dan € 430 miljoen, die analisten hadden verwacht (Refinitiv).

Sterkte vraag uit China

Het resultaat werd vooral gesteund door de sterke vraag uit China, als gevolg van de epidemie van Afrikaanse varkenspest in dat land. De export van rundvlees naar China steeg met bijna 100%. JBS is er in geslaagd de schuld te verminderen en heeft geen extra kapitaal nodig, volgens vice-president Cavalcanti. JBS verwacht daarom in 2020 ongeveer € 20 miljoen aan rentebetalingen te kunnen besparen.

JBS sloot 2019 af met een flinke daling van de leverage – de verhouding tussen het vreemd vermogen (schuld) en de waarde van het gewone aandeel (eigen vermogen). Die verhouding kwam uit op 2,16, terwijl dat in 2018 nog 3,18 was.

Voedselverwerking

De Seara-divisie, verwerkt voedsel, behaalde een netto-omzet van € 1,1 miljard, een stijging van bijna 24%. De notering van de aandelen van de onderneming in de Verenigde Staten blijft een prioriteit, maar de timing daarvoor is, gezien de onrust door het coronavirus,volgens JBS nu ongunstig.

Snel delen

Jos van de Vooren

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin