Doorgaan naar artikel

Winst John Deere daalt, maar positiever over prestaties

Foto: Michel Zoeter

Foto: Michel Zoeter

De winst van machinebouwer John Deere daalde in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2020 met bijna 10% tot $ 811 miljoen. De omzet nam af met 11% tot $ 8,9 miljard. Desondanks is Deere positiever over de rest van het jaar.

Moline – De winst van machinebouwer John Deere daalde in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2020 met bijna 10% tot $ 811 miljoen. De omzet nam af met 11% tot $ 8,9 miljard. Desondanks is Deere positiever over de rest van het jaar.

De fabrikant verwacht dat de verkoop in de agrarische en turfdivisie (waaronder machines voor bijvoorbeeld golfbanen vallen) in het gehele jaar 10% lager zullen zijn. Bij de vorige inschatting in mei was dat nog een daling van 10 tot 15%. De verkoop van specifiek agrarische machines in Europa komt 5 tot 10% lager uit, evenals in de Verenigde Staten en Canada.

“Hoewel onzekere marktomstandigheden en gerelateerde onzekerheid bij klanten naar verwachting op korte termijn een matigend effect zullen hebben op de belangrijkste markten, zijn wij van mening dat Deere goed gepositioneerd is om onze klanten winstgevender en duurzamer te maken”, aldus CEO John May in een verklaring vrijdag 21 augustus.

Winstgroei verwacht ten opzichte van vorige prognose

De omzet in de agrarische- en turfdivisie kwam 5% lager uit in het derde kwartaal. De operationele winst nam toe met 54%. De omzet nam af door minder verkopen en negatieve wisselkoerseffecten. De operationele winst nam toe door onder andere lagere administratie- en onderzoekskosten. Er werden wel extra kosten gemaakt door de tijdelijke sluiting van fabrieken.

Voor het gehele jaar verwacht Deere nu een totale winst van $ 2,25 miljard. Eerder lag de schatting op $ 1,6 miljard tot $ 2 miljard. Het bedrijf wijst op de vele onzekerheden in de markt die van invloed kunnen zijn op de financiële prestaties.

Beheer
WP Admin