Doorgaan naar artikel

Winst suikerdivisie ABF overtreft verwachtingen

Foto: Canva premium

Foto: Canva

De winst bij de suikerdivisie van Associated British Foods (ABF) komt beter uit dan eerder voorspeld.

Ook de divisie levensmiddelen boekt betere resultaten dan vorig jaar. De omzet bij AB Sugar komt over het deze week aflopende boekjaar 7% hoger uit dan een jaar geleden, meldt het moederbedrijf in een tussentijds bericht. Die groei is vooral te danken aan een sterke vraag bij het Zuid-Afrikaanse Illovo, maar ook aan hogere prijzen in Europa en Afrika. Bovendien konden alle suikerbedrijven van het concern verdere kostenbesparingen doorvoeren.

Bio-ethanolfabriek

ABF gaat voor British Sugar in de komende campagne uit van een productie van 1 miljoen ton vergeleken met 0,9 miljoen ton vorig jaar. De terugkeer naar normale opbrengsten compenseert de krimp van het areaal. Verder zijn de voorbereidingen voor het herstarten van de Vivergo bio-ethanol fabriek volgend voorjaar in volle gang. In Spanje profiteert Azucarera eveneens van een sterke vraag en hogere prijzen. ABF verwacht hier grotere volumes, maar krappe marges en ziet zich daarom genoodzaakt eenmalig € 100 miljoen af te schrijven op de Spaanse suikeractiviteiten.

Activiteiten in Tanzania verdubbelen

Illovo draaide vooral goed in Zambia maar heeft last van de onrust in Zuid-Afrika. Desalniettemin zorgen een betere verkoopmix in combinatie met een hogere efficiëntie voor een hoger dan verwachte operationele marge. Ilovo gaat verder de activiteiten in Tanzania verdubbelen in het kader van het streven van de regering om wat suiker betreft meer zelfvoorzienend te worden.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin