Doorgaan naar artikel

Winststijging van 40% voor Südzucker

Suikerproducent Südzucker maakte vorig boekjaar bijna 40% meer operationele winst dan een jaar eerder.

Nieuws
Food
Südzucker premium

Südzucker boekte goede resultaten, onder meer door de stabiele vraag naar suiker in de EU. - Foto: Reuters

Südzucker, een van Europa’s grootste suikerproducenten, maakte vorig boekjaar bijna 40% meer operationele winst dan een jaar eerder. Dat blijkt uit voorlopige cijfers over het gebroken boekjaar 2021-’22, die het bedrijf maandag publiceerde.

De omzet en de ebitda (winst voor belastingen, rente en afschrijvingen) namen eveneens toe. De winst kwam uit op € 330 miljoen bij een omzet van € 7,6 miljard (2020: € 6,7 miljard). De ebitda steeg van € 598 miljoen in 2020 naar € 690 miljoen vorig jaar.

“De resultaten hebben geprofiteerd van goede prestaties van de suikersector en ook van bio-ethanol”, zei een woordvoerder van Südzucker tegen persbureau Reuters. “De vraag naar suiker in de EU blijft stabiel en de prijzen zijn verbeterd sinds vorig jaar, maar zijn naar onze mening nog steeds niet bevredigend.”

Betere resultaten bio-ethanol

Ook Südzucker-eenheid CropEnergies, dat de groene brandstof bio-ethanol produceert, boekte verbeterde resultaten. “In de huidige energiecrisis hopen we dat er meer aandacht zal gaan naar bio-ethanol als een milieuvriendelijke en duurzame energiebron om Europa’s afhankelijkheid van ruwe olie te verminderen”, voegde de woordvoerder eraan toe. Het suikerbedrijf maakt half mei de volledige jaarresultaten bekend.

Südzucker is suikerbietenverwerker en producent van ethanol. Daarnaast brengt het voedingsmiddelen, zoals diepvriespizza’s en andere bakproducten, op de markt. Ook een zetmeelsegment en een segment fruitpreparaten behoren tot het bedrijf.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin