Wisseling in financiële top FrieslandCampina

11-01 | |
Hans Janssen is per 1 mei de nieuw CFO van FrieslandCampina. - Foto: FrieslandCampina/Rene Koster Photography
Hans Janssen is per 1 mei de nieuw CFO van FrieslandCampina. – Foto: FrieslandCampina/Rene Koster Photography

Hans Janssen volgt per 1 mei Jaska de Bakker op als financieel topdirecteur (Chief Financial Officer) van FrieslandCampina. Janssen is afkomstig van bouw- en infrastructuurbedrijf Heijmans.

De Bakker (1970) heeft besloten om het bedrijf in de zomer van 2021 te verlaten om zich toe te leggen op het vervullen van een aantal commissariaten. Ze is al commissaris bij Ocean Cleanup. Hans Janssen komt van bouw- en infrastructuurbedrijf Heijmans waar hij sinds 2017 CFO was. Daarvoor was Janssen negen jaar CFO bij zorgbedrijf Mediq. Janssen begon zijn carrière bij Unilever.

De Bakker sinds 2018 CFO

Jaska de Bakker trad in januari 2017 in dienst bij FrieslandCampina als financieel directeur voor de Business Group Consumer Products Asia in Singapore. Begin 2018 werd ze benoemd tot CFO en lid van de Executive Board. Om te zorgen voor een naadloze overdracht van taken en verantwoordelijkheden, is er van 1 mei tot de zomer een overgangsperiode waarin De Bakker beschikbaar zal zijn om Janssen te ondersteunen.

Keurentjes kijkt uit naar samenwerking

Frans Keurentjes, voorzitter van de raad van commissarissen: “We willen Jaska bedanken voor haar enorme inzet en de grote impact die zij de afgelopen vier jaar bij FrieslandCampina heeft gemaakt. Jaska heeft een belangrijke rol gespeeld bij het bepalen van onze strategie en de transformatie van FrieslandCampina in een nog meer toekomstbestendig bedrijf. Tegelijkertijd verwelkomen we Hans Janssen bij FrieslandCampina. We kijken ernaar uit om samen met hem aan de volgende fase van de transformatie van de onderneming te werken.”

van der Horst

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.