Doorgaan naar artikel

Witlofprijzen trekken eindelijk aan

Foto: Lex Salverda premium

Foto: Lex Salverda

Op de Belgische veilingen trekken de witlofprijzen na een lange periode van ondermaatse prijzen eindelijk aan.

Bij The Greenery zit de prijs sinds begin augustus in een stijgende trend. Bij The Greenery werd op 1 augustus 43 cent per kilo betaald voor de sortering Kort Grof. Tussen 4 en 9 augustus lag het prijsniveau tussen 81 en 86 cent. Op 11 augustus steeg de prijs door naar 96 cent. Na een lichte daling tot 91 cent ging de prijs voor de klok naar € 1,23 op donderdag 18 augustus.

Belgische veilingen

Bij BelOrta was de prijs op 4 augustus 38 cent per kilo voor de sortering Kort Grof. Geleidelijk steeg dat naar een prijsniveau tussen 52 en 61 cent. Begin deze week steeg de prijs naar 80 cent en midden deze week was dat € 1,04.

Bij REO Veiling zat de prijs tussen 3 en 10 augustus tussen 36 en 47 cent per kilo voor de sortering Kort Grof 33. Sinds 10 augustus is sprake van een opwaartse prijstrend tot een prijs van € 1,06 midden deze week.

Meer vraag naar witlof

Het feit dat de witlofprijzen stijgende zijn, verklaart een kenner door een toenemende vraag. Die is ontstaan omdat er minder andere groenten beschikbaar zijn, vanwege de hitte in de afgelopen periode. Er wordt dus naar een alternatief gezocht en zo komt de handel bij witlof uit. Afhankelijk van hoe het met bijvoorbeeld bladgewassen gesteld is, lijkt het aannemelijk dat de witlofprijzen nog wat verder zullen doorstijgen.

Prognose: stijgende prijstrend.

Prijsinformatie over vollegrondsgroente vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin