Wolveemarkt zit stevig in zadel

11-01 | |
Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

Wat er vorige week van de rammenprijzen afging kwam er deze week net zo hard weer bij. Kortom; de wolveemarkt zit redelijk stevig in het zadel.

Een relatief grote aanvoer deed de prijzen van de ramlammeren vorige week in Leeuwarden wat dalen. Deze week telde de markt iets minder dieren en dat bracht de marktprijzen weer terug naar het oude prijsniveau.

Al met al is er nog steeds sprake van een behoorlijke aanvoer op de veemarkt in Leeuwarden. Maar de markt neemt de dieren goed op en dat houdt de prijzen op een relatief hoog niveau. De natte omstandigheden in het land nopen schapenhouders om wat extra dieren af te voeren. Dat zal deze maand wel aanhouden.

Aan de andere kant neemt ook de vraag weer wat toe na de dure feestmaand. Vandaar dat er op dit moment behoorlijk wat afzetmogelijkheden zijn. Het relatief ruime aanbod wordt zodoende goed opgenomen.

Minder aanbod in februari

Het is de verwachting dat het aanbod aan schapen en lammeren in februari weer wat terugloopt. Dat zou de prijzen een zetje naar boven kunnen geven, zo rekent een veehandelaar alvast. Europees gezien neemt de wolveestapel niet toe en dat houdt de prijzen op een relatief hoog niveau. Bovendien is alles in het algemeen wat duurder geworden en dat helpt mee als ondersteuning van de wolveeprijzen.

Prognose: Licht stijgende prijzen

Meer prijsinformatie over schapen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Ramaker
John Ramaker Chef-redacteur
Meer over


Beheer