Worstkoeien stijgen in prijs in Bunnik

30-05 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De markt voor slachtkoeien begint in tegenstelling tot vorige week erg rustig op de veemarkt in Bunnik.

De aanvoer van slachtkoeien bedroeg 66 dieren, dat zijn 12 dieren meer dan een week eerder. De worstkoeien en P-kwaliteit koeien zijn gewild, want deze kwaliteiten noteren zomaar een plus van 10 cent.

Duurdere kwaliteiten gelijk in prijs

De duurdere kwaliteiten blijven stabiel in de notering. Slachterijen gaven vorige week nog een prijsdaling van 10 cent af. De vleeshandel kan de hoge prijzen voor de slachtkoeien moeilijk doorberekenen, waardoor marges flink onder druk komen te staan. In de rechtstreekse handel kwam dat tot uiting met een daling van de noteringen van 10 cent over de gehele linie bij Vee&Logistiek.

Ook in Duitsland moeten de prijzen voor slachtvee een flinke stap terug doen. Het aanbod overstijgt de vraag sterk en zorgt vooral bij stieren voor prijsdalingen van wel 25 cent per kilo. Bij slachtkoeien wordt rond de 10 cent minder betaald. De vraag loopt terug. In de horeca en foodservice worden kleinere hoeveelheden besteld. Voor de komende tijd blijft de druk op de prijzen. Volgende week is ook een kleinere slachtweek, waardoor minder slachtkoeien nodig zijn.

Prognose: druk op prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer