Worstkwaliteit 5 cent duurder in Bunnik

Foto: Anne van der Woude
Foto: Anne van der Woude

Het krappe aanbod houdt aan. Dat houdt de prijzen op een relatief hoog niveau.

Met alleen afzet richting supermarkten is het een bijzondere situatie. Op de veemarkt in Bunnik lag de aanvoer met 89 slachtkoeien op bijna hetzelfde niveau als een week eerder. De handel was vlot, maar alleen bij de worst- en P-kwaliteit slachtkoeien kon dat worden omgezet in prijsstijging van 5 cent. P-kwaliteit noteerde hierdoor € 2,30 tot € 2,60 per kilo geslacht gewicht. Vee&Logistiek hield de prijzen afgelopen week gelijk, op basis van de handel in die week.

Krap aanbod Duitsland

In Duitsland is er ook nog steeds een krap aanbod van slachtkoeien. Slachterijen verhoogden de prijzen wel vorige week, maar ook daar zijn horecagelegenheden gesloten. Een zware O3-slachtkoe noteert daar een stevige € 3 per kilo. In ons land is de verwachting dat deze week weinig verandert in de marktsituatie. Het aanbod blijft terughoudend doordat melkveehouders ook op het land bezig zijn en minder bezig zijn in de stal. Slachterijen kunnen hogere prijzen moeilijker doorberekenen naar de retail. De prijzen staan redelijk vast op hun plaats en blijven dit niveau wel vasthouden.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.