Doorgaan naar artikel

WUR en Franse instellingen bundelen kracht voor voedseltransitie

Wageningen Universiteit & Research gaat samen met Franse kennisinstellingen werken voor het thema ‘Securing Food Transition’. De drie bundelen de krachten onder meer op gebied van eiwittransitie, robotics, digitalisering, biotechnologie, duurzamere visserijbeheer en aquacultuur.

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Wageningen Universiteit & Research gaat samen met Franse kennisinstellingen werken voor het thema ‘Securing Food Transition’. Foto: Canva

Wageningen Universiteit & Research gaat samen met Franse kennisinstellingen werken voor het thema ‘Securing Food Transition’. Foto: Canva

Wageningen Universiteit & Research gaat samen met Franse kennisinstellingen werken voor het thema ‘Securing Food Transition’. De drie bundelen de krachten onder meer op gebied van eiwittransitie, robotics, digitalisering, biotechnologie, duurzamere visserijbeheer en aquacultuur.

De Franse kennisinstellingen IFREMER (gericht op zee) en INRAE (gericht op landbouw en voedselproductie) gaan samen met WUR werken als onderdeel van het Innovation Pact tussen Nederland en Frankrijk. De samenwerking moet bijdragen aan de transitie van het voedselsysteem en de innovatiekracht van de agritech- en foodtech-sector.

De Nederlandse universiteit werkt al samen met beide Franse instellingen. Met INRAE heeft WUR al Europese onderzoeks- en innovatieprojecten gedaan. Ook met IFREMER is al eerder samengewerkt op gebied van visstandbeheer, visserijtechniek en marien-ecologisch onderzoek. De nieuwe samenwerking gaat zich specifiek richten op de voedseltransitie.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin