Doorgaan naar artikel

Yara gaat ‘positieve klimaatacties’ steunen

Foto: Henk Riswick premium

Foto: Henk Riswick

Kunstmestconcern Yara gaat de landbouw steunen bij de opslag van koolstof in de bodem en reductie van de emissie bij de productie.

Het Noorse bedrijf lanceert daarvoor een wereldwijde commerciële alliantie met partners in de voedselketen – getiteld de Agro Carbon Alliance. De opzet is om boeren te laten verdienen aan ‘positieve klimaatactie’, en wel via de teelt van gecertificeerde gewassen of emissiecertificaten. Yara zegt met dit initiatief de boeren centraal te stellen bij de oplossing van de klimaatproblematiek door te zorgen voor stimulansen en knowhow en praktische steun.

Een nieuwe globale business

“Met de Agro Carbon Alliance willen we een nieuwe globale business opzetten, waarmee Yara’s unieke marktpositie wordt gecombineerd met een alliantiebenadering die andere partijen actief uitnodigt om te kiezen voor een klimaatpositievere toekomst”, legt het concern uit in een persmededeling. Yara runt de alliantie met een team van dertig medewerkers, verdeeld over Europa, Brazilië, India en de USA. Op basis daarvan is sprake van een hoge mate aan globalisering, maar tevens focus op de regio’s. Op 8 juni wil Yara meer details bekendmaken over de aanpak.

Beheer
WP Admin