Doorgaan naar artikel

Yili overweegt bod op Ausnutria Dairy

Ausnutria Dairy premium

Yili-melk in een supermarkt in Nanjing, China. Yili is China’s grootste zuivelonderneming en haalde in de eerste helft van 2021 een winst van € 695 miljoen. - Foto: ANP

China’s grootste zuivelonderneming Yili overweegt een overnamebod op Ausnutria Dairy. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

Yili zou diverse banken hebben benaderd voor een mogelijke overname van de aan de beurs van Hong Kong genoteerde onderneming. Ausnutria heeft een marktwaarde van ongeveer € 1,5 miljard.

Bod onzeker

Het is volgens Bloomberg niet zeker of er een concreet bod wordt uitgebracht. Mogelijk raken, als gevolg van de geruchten, ook andere partijen geïnteresseerd in overname van Ausnutria Dairy. Zowel Yili als Ausnutria hebben niet op de berichtgeving gereageerd.

Ausnutria is in 2003 opgericht en verkoopt babyvoeding op basis van koe- en geitenmelk in China, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en delen van Europa. Sinds 2018 is het Chinese staatsfonds Citic met 22% van de aandelen de grootste aandeelhouder.

Ausnutria Netherlands

In Nederland maakt Ausnutria Netherlands onderdeel uit van de Ausnutria-groep. Naast een hoofdkantoor in Zwolle beschikt Ausnutria Netherlands over vijf productielocaties in Ommen, Kampen, Leeuwarden en Heerenveen (2). Ook nam de onderneming in 2015 een belang van 50% in melkleverancier en handelsbedrijf Farmel. Eerder fuseerde Holland Geiten Melk, een dochterbedrijf van Ausnutria Netherlands, al met Sanimèl, een samenwerkingsverband van Farmel met een aantal geitenhouders. Het gaat om het huidige Ausnutria-onderdeel Holland Goat Milk, waarbij ruim 80 geitenhouderijen zijn aangesloten.

Yili opende in 2014 een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum op Wageningen Campus.

Lees ook: Dubbele groeicijfers voor Chinese zuivelgigant Yili

Beheer
WP Admin