Yoplait in Europa weer in Franse handen

03-12-2021 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

De grootste Franse zuivelcoöperatie Sodiaal heeft de overname van de Europese activiteiten van yoghurtmerk Yoplait van General Mills afgerond.

Sodiaal wil het merk nu verder uitbouwen op de Europese markt. General Mills kondigde in augustus aan dat het van het grootste deel van Yoplait af wil. General Mills behoudt echter wel de licentie- en distributierechten voor de Noord-Amerikaanse markt. Na goedkeuring van de verschillende concurrentieautoriteiten konden beide partijen de deal nu afronden.

Groeistrategie voor Yoplait

Topman Yves Legros van Yoplait wil een groeistrategie voor Yoplait opbouwen binnen de coöperatie Sodiaal. “We zijn trots dat we dit iconische merk weer terug hebben binnen de coöperatie waar het is ontstaan. Met Yoplait rekent Sodiaal erop om op lange termijn de afzet van de geleverde melk, 500 miljoen liter per jaar, te kunnen consolideren en veilig stellen en zo de opbrengsten voor de producenten te garanderen.”

Sodiaal voert het yoghurtmerk Yoplait zelf in Frankrijk, in het Verenigd Koninkrijk en in Ierland. In dat deel van Europa was het vorig jaar goed voor een omzet van € 660 miljoen. Yoplait beschikt over drie fabrieken in Frankrijk en telt in totaal 1.250 werknemers. In een reeks andere landen wordt de yoghurt onder licentie gefabriceerd en verkocht.

Uitgebreide marktinformatie over zuivel(producten) en melkprijzen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur
Meer overBeheer