Zeer rustige slachtkoeienmarkt

30-12-2019 | |
Foto: Anne van der Woude - Foto: AnnevanderWoude
Foto: Anne van der Woude

Het aanbod slachtkoeien houdt momenteel niet bepaald over, maar vraag is er ook niet bijzonder veel.

De stand van zaken heeft uiteraard alles te maken met de gebroken weken die in deze periode de markt beïnvloeden. Na de jaarwisseling start de vleesverwerkende industrie weer op om de supermarkten weer volop te kunnen bevoorraden. Dat stuwt de vraag naar slachtkoeien op. Het is helemaal de vraag of de uitstoot van koeien daarmee gelijk tred kan houden.

Vertekend beeld

De veehouders houden de stal het liefst maximaal vol, ook in het kader van de discussie rond stikstofuitstoot. Ruimte die beschikbaar is voor het houden van vee wordt ook benut. In de achter ons liggende maanden is het gebruikelijke beeld op de slachtkoeienmarkt wat vertekend geweest. De reden is de relatief grote uitstoot in de herfst van 2018, waardoor de sector met weinig koeien het nieuwe jaar is ingegaan. In de eerste helft van dit jaar is er dan ook weinig vee afgestoten richting slachterij.

De veemarkt in Bunnik gaf op de maandag na de kerstweek nog ongewijzigde noteringen te zien. De aanvoer van 36 koeien en 2 stieren was net als de in de voorgaande week weer minimaal.

Prognose: prijshoudend

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Kwakman
Jack Kwakman Freelance redacteur
Meer over


Beheer