Doorgaan naar artikel

Zelfstroom en FrieslandCampina samen in zonnepanelen

Foto: Henk Riswick premium

Foto: Henk Riswick

Zelfstroom gaat zonnepanelen plaatsen bij leden-melkveehouders van FrieslandCampina.

Energieleverancier Zelfstroom gaat per direct een samenwerking aan met FrieslandCampina. Binnen die samenwerking zal Zelfstroom bij agrarische bedrijven zonnedaken realiseren op een kleinverbruiksaansluiting. Hiermee zetten beide organisaties in op het versnellen van de energietransitie. De leden-melkveehouders van FrieslandCampina kunnen zonnepanelen kopen of leasen. Pieter Bakhuis, commercieel directeur Zelfstroom, spreekt van meer dan 6.500 potentiële ‘boerendaken’ die een flink verschil kunnen maken.

Kleinere agrarische zonnedaken

Met de nieuwe samenwerking wil FrieslandCampina leden-melkveehouders helpen die aan de slag willen met zonnepanelen. Al meer dan 3.400 leden-melkveebedrijven houden zich bezig met het opwekken van groene energie, waarbij het merendeel energie opwekt met zonnepanelen. Dit traject richt zich met name op kleinere agrarische zonnedaken; melkveebedrijven die door de beperkte capaciteit op het elektriciteitsnetwerk of andere bedrijfsspecifieke redenen momenteel niet in staat zijn een groot zonnedak te realiseren.

Bakhuis: “Een klein zonnedak heeft binnen de context van melkveehouders nog steeds een aanzienlijke oppervlakte, waardoor we veel panelen kunnen plaatsen bij de leden van FrieslandCampina. Een gemiddelde melkveehouder verbruikt jaarlijks al snel 50.000 kWh. Die hoeveelheid energie kan een klein zonnedak nog steeds opwekken. Op die manier verlagen veel melkveehouders hun ecologische voetafdruk én zijn ze zelfvoorzienend.”

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin