Zeugenprijs knalt met € 0,25 omhoog

10-03-2022 | |
Slachtzeugen verzamelen voor export naar Duitsland. - Foto: Bert Jansen
Slachtzeugen verzamelen voor export naar Duitsland. - Foto: Bert Jansen

De Duitse slachtzeugennotering schiet deze week hard omhoog. Zowel de VEZG als de grote slachterijen verhogen hun noteringen met € 0,25 per kilo geslacht gewicht. Een enorme sprong voor de noteringen die zich lange tijd op een laag niveau voortbewogen.

Drie weken geleden stond de zeugennotering van Tönnies nog op € 0,50 per kilo. Na een stap van € 0,10 en € 0,15, stijgt de notering deze week maar liefst € 0,25 per kilo; van € 0,75 naar € 1,00. Daarmee komt er in een week een derde bij en brengt een kilo zeugenvlees in een klap dubbel zoveel op als een paar weken geleden.

Varkensprijs stijgt ook € 0,25 per kilo

De zeugenmarkt veert mee op de stijgende tendens op de varkensmarkt. De Duitse varkensprijs stijgt deze week ook € 0,25 per kilo. Hoewel het aanbod van zeugen lang niet de krapte heeft die de Duitse vleesvarkensmarkt zo opstuwt, gaat de prijs wel hard vooruit.

Ook de Nederlandse noteringen leven op. Vion boekt deze week ook € 0,25 bij en komt op € 1,21 (€ 1,11 exclusief btw). De notering voor levend gewicht bij Tijs Haarle boekt € 0,20 bij en komt op € 0,93 per kilo uit. De notering voor geslacht gewicht gaat van € 1,12 naar € 1,40 per kilo.

Prognose: prijsstijging.

Meer prijsinformatie over zeugen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer