Zeugenprijs stabiliseert bij goede vraag

22-01-2020 | |
Foto: Jan Willem Schouten
Foto: Jan Willem Schouten

De daling met 3 cent van de Duitse slachtzeugenprijs vorige week gaf al aan dat de buiteling omlaag zo’n beetje voorbij was.

En waar de Vereinigungspreis voor varkens nu 21 cent lager ligt dan begin december vorig jaar, is dat voor de zeugenprijs slechts 18 cent. Dat de zeugennoteringen niet verder zakken is een kwestie van vraag en aanbod: het is een teken dat het droge zeugenvlees gewild is.

Worstfabrieken draaien weer volop

Het is winter en de productielijnen in de worstfabrieken draaien volop. Het aanbod is daarentegen aan de krappe kant. Door de goede biggenprijzen laten vermeerderaars vitale zeugen graag een ronde extra draaien. Dat resulteert in stabilisatie van de zeugenprijs in Duitsland. De Vereinigungsprijs blijft staan op € 1,46, terwijl de grote slachterijen € 1,36 als basis voor uitbetaling aanhouden.

De notering van Hellendoorn blijft daarmee deze week ook onveranderd op € 1,22 per kilo. De noteringen van Vion en Pali verrekenen de Duitse prijsdaling van vorige week nu in hun prijs. Beide noteringen zakken € 0,03 naar respectievelijk € 1,65 (1,51 ex btw) en € 1,35 per kilo geslacht gewicht.

Prognose: stabiele prijs.

Meer prijsinformatie over zeugen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer