Zoetis: minder omzet diergeneesmiddelen vee

Zoetis, fabrikant van diergeneesmiddelen, maakte afgelopen kwartaal minder omzet uit de verkoop van geneesmiddelen voor vee.

Die omzet ging met 6% omlaag naar $ 731 miljoen (€ 663 miljoen), terwijl de omzet in diergeneesmiddelen voor gezelschapsdieren met 21% steeg tot omgerekend € 756 miljoen. Dat blijkt uit de resultaten die het Amerikaanse bedrijf vorige week presenteerde.

In alle diercategorieën (vee) daalde de omzet, behalve in pluimvee (+4%). De grootste omzetdaling was voor de varkenstak met 11%.

Zoetis maakt in zijn activiteiten onderscheid tussen 2 geografische gebieden: de Verenigde Staten (VS) en ‘Internationaal’, waar de rest van de landen buiten de VS onder valt. In de VS steeg de totale omzet met 11% naar € 765 miljoen, maar de omzet in de producten voor vee daalde met 9%. Dat kwam voornamelijk door een ‘zwakkere’ vleesvee- en melkveesector. Een stijging in de pluimveeproducten kwam voornamelijk door meer verkopen van alternatieven van antibiotica in voertoevoegingen.

Lees verder onder de tweet.

Afrikaanse varkenspest

In de andere landen steeg de totale omzet met 2% naar € 654 miljoen, maar daalde de omzet in vee met 4%. Dat is te wijten aan onder andere de Afrikaanse varkenspest in China, waardoor de varkensstapel kleiner werd. Er werden daar echter wel meer pluimveeproducten verkocht, evenals in Australië en Brazilië.

Over de gehele linie steeg de omzet van Zoetis met 7% naar $ 1,6 miljard (€ 1,45 miljard). Ook de winst wist het bedrijf aanzienlijk te verhogen: met 25% naar omgerekend € 393 miljoen. Het bedrijf stelt de verwachtingen over de financiële cijfers voor het gehele jaar dan ook naar boven toe bij.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.