Zuiglammeren € 5 duurder in Leeuwarden

01-06 | |
Foto: Peter Roek
Foto: Peter Roek

Het is rustig in de lammerenhandel. Op de veemarkt in Leeuwarden was dat goed merkbaar.

Het seizoen van de overhouders nadert het einde en het aanbod van dieren die vorig jaar zijn geboren, neemt snel af. De belangstelling naar deze dieren vermindert ook.

Het aanbod van zuiglammeren blijft wat achter en zorgt voor een prijsstijging van € 5 per dier. Eerste kwaliteit zuiglammeren noteren tussen € 105 en € 140.

Lees verder onder de grafiek.

Concurrentie uit Engeland

Vorige week viel de prijs flink terug door aanbod vanuit Engeland. Deze week is er dus weer een plusje te zien in de prijs. Of de prijs in de komende weken weer een flinke stap achteruit doet, is de vraag. Het aanbod van zuiglammeren is niet ruim en het lijkt erop dat het aanbod beperkt blijft. Rechtstreeks uit het hok zijn de meeste dieren wel geleverd. Waar dieren buiten lopen is vaak voldoende gras en hebben schapenhouders geen haast deze schapen al te verkopen. Daarbij is een deel kopers die Nederlandse dieren verkiest boven Engelse.

Het aanbod oude schapen is matig, terwijl de vraag prima is. Voor de komende weken lijkt de handel rekening te houden met stabiele prijzen.

Prognose: gelijkblijvende prijzen.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman RedacteurBeheer