Zuivelaar Emmi vergroot belang in Bettinahoeve

28-08-2020 | Laatste update op 23-02 | |
Foto: Hans Prinsen
Foto: Hans Prinsen

De Zwitserse zuivelaar Emmi neemt een groter belang in de Nederlandse geitenmelkverwerker Bettinahoeve.

Het belang wordt met 30% opgekrikt naar 90%. Het Nederlandse bedrijf heeft zijn positie de afgelopen jaren op de geitenkaasmarkt gestaag weten te versterken en daarom maakt Emmi bij voor de uitbreiding van het belang gebruik van een optie uit 2016, toen de Zwitsers bij Bettinahoeve instapten. Over het met de aankoop gemoeide bedrag zijn de partners stilzwijgen overeengekomen.

Winst gestegen

In de onderneming Goat Milk Power (GMP) krijgt Emmi als gevolg van de transactie een belang van 80,9%. GMP is een joint venture van Bettinahoeve en het ook Nederlandse AVH dairy. Deze maatschappij doet dienst als verkoop- en distributiebedrijf.

Emmi draaide volgens de donderdag gepubliceerde cijfers in het eerste halfjaar een omzet van CHF 1,774 miljard (€ 1,64 miljard). Dat is een plus van 6,6%. Het concern wist ook het operationele resultaat (ebit) te verhogen, namelijk naar CHF 112 miljoen (€ 104 miljoen ). In de eerste zes maanden van vorig jaar was dat een kleine CHF 7 miljoen minder. Volgens CEO Urs Rieder is de positieve gang van zaken vooral te danken aan Emmi’s gediversificeerde product- en landenportfolio, sterke merken en een soepele organisatie. Ook onder de corona-omstandigheden heeft dit zijn dienst bewezen, aldus Rieder.

Verseput
Wim Verseput Freelance redacteur


Beheer