Skip to content

Zuivelbedrijf Savencia ziet omzet 17% groeien

Het Franse kaas- en zuivelbedrijf Savencia heeft in 2022 een omzet gerealiseerd van € 6,55 miljard.

Zuivelbedrijf Savencia

De producent van onder meer Caprice des Dieux, Tartare en het Duitse Géramont haalt nu 58% van de omzet uit kaas, terwijl dat een jaar eerder nog 61,5% was. Foto: Canva

Het Franse kaas- en zuivelbedrijf Savencia heeft in 2022 een omzet gerealiseerd van € 6,55 miljard.

Dat is 16,8% meer dan in het voorafgaande jaar, wat te danken is aan hogere verkoopprijzen voor kaas en hogere prijzen voor industriële zuivelproducten op de internationale markten.

58% van de omzet uit kaas

De producent van onder meer Caprice des Dieux, Tartare en het Duitse Géramont haalt nu 58% van de omzet uit kaas, terwijl dat een jaar eerder nog 61,5% was. De kaasverkoop staat vooral in Europa onder druk doordat een aantal winkelbedrijven kaasmerken van de groep heeft geschrapt maar ook omdat de consument er minder van koopt.

Op buitenlandse markten heeft Savencia tot nu toe nog geen last van dergelijke problemen. “Tegen een ongehoord sterk verstoorde achtergrond heeft Savencia de prijzen kunnen aanpassen, terwijl het tegelijkertijd aan de melkveehouders één van de beste melkprijzen in Frankrijk heeft kunnen verzekeren.” Savencia zal begin maart ook de winstcijfers bekendmaken.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin