Skip to content

Zweedse discounter Motatos naar VK

De Zweedse discountwinkel Motatos, die werkt onder het merk Matsmart, opent volgende maand een eerste vestiging in het Verenigd Koninkrijk.

Foto: ANP premium

Foto: ANP

De Zweedse discountwinkel Motatos, die werkt onder het merk Matsmart, opent volgende maand een eerste vestiging in het Verenigd Koninkrijk. Motatos verkoopt met korting levensmiddelen en andere producten die zijn overgebleven in de groothandel. Het bedrijf beoogt daarmee verspilling in de voedingsketen tegen te gaan.

Het in 2014 in Zweden opgerichte Motatos heeft inmiddels ook vestigingen in Finland, Denemarken en Duitsland. Producten zijn alleen online te bestellen en worden dan binnen één tot drie dagen afgeleverd ‘in de hoeveelheid die de klant vraagt’. Motatos doet de distributie niet zelf, maar schakelt daarvoor pakjesdiensten in. Voor de levering worden ook kosten in rekening gebracht.

Producten overbodig geworden

Het bedrijf zegt producten te verkopen die ‘overbodig’ zijn geworden doordat de verpakking is veranderd of wegens de wisseling van de seizoenen. Ook verkoopt Motatos voedingswaren ‘die tegen de uiterste verkoopdatum aanzitten’. Het gaat dan hoofdzakelijk om houdbare levensmiddelen, bijvoorbeeld in blik of flessen, alsmede dierenvoeding en enkele cosmetica.

Motatos stelt al afnamecontracten te hebben met een aantal grotere Britse winkelketens. Manager VK Christabel Biella: “Britse kopers zijn erg gepassioneerd over duurzaamheid maar ze hebben gemakkelijke en kostenbesparende methoden nodig om duurzame keuzes te kunnen maken waar vaak een hoog prijskaartje aan hangt.”

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin