Skip to content

Zweedse foodtech start-up wil uitbreiden naar Nederland

Zweedse start-up Improvin’ heeft plannen voor Europese uitbreiding, waaronder in Nederland.

Zweedse start-up Improvin’ premium

Foto: Getty Images/iStockphoto

Zweedse start-up Improvin’ heeft plannen voor Europese uitbreiding, waaronder in Nederland.

Het bedrijf richt zich op het inzichtelijk maken van de emissies in de agrifood-industrie bij de primaire productie. Het Zweedse bedrijf haalde hiervoor een investering van € 3,5 miljoen binnen, onder andere via de investeringstak van het Finse voedingsbedrijven Paulig, in Nederland vooral bekend van Santa Maria. Met het geld wil het uitbreiden naar Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Op dit moment levert Improvin’ al diensten aan Oatly en producent van plantaardige oliën, AAK.

Inzicht in Scope 3

Zweedse start-up Improvin'
Foto: Improvin’

De Zweedse start-up geeft bedrijven inzicht in hun uitstoot en hoe deze gereduceerd kan worden. Daarnaast geeft de tech aan waar kansen liggen om de biodiversiteit te vergroten in de productieketen. Improvin’ kan voedingsbedrijven helpen met inzicht krijgen in de Scope 3, stelt het bedrijf. Het sluit aan om te voldoen aan de wetgeving en duurzaamheidscertificeringen zoals: Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en Science Based Targets initiative (SBTi).

Jonge start-up

Opvallend: het bedrijf is nog geen jaar bezig. In 2022 is het opgericht door Niklas Wallsargård en Joel Nedar en werft in korte tijd grote klanten. Op dit moment heeft het zes grote klanten die met name actief zijn in de graansector.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin