Skip to content

Moederbedrijf Verkade schrapt Britse banen

Koekjesfabrikant Pladis wil 159 van de 470 banen schrappen bij een fabriek voor McVitie’s.

Updated on:
Business
Nieuws
Pladis is het moederbedrijf van Verkade. - Foto: Kim van Dam

Pladis is het moederbedrijf van Verkade. - Foto: Kim van Dam

Koekjesfabrikant Pladis, het moederbedrijf van Verkade, wil 159 van de 470 banen schrappen bij een fabriek voor McVitie’s in Manchester.

Pladis kondigde al eerder aan een fabriek in het Schotse Tollcross bij Glasgow te sluiten, waarbij 468 banen op de tocht staan.

Hoge productiekosten

Pladis, dat eigendom is van het Turkse Yildiz Holding, heeft te kampen met ‘toenemende externe tegenwind, zoals hogere inflatie, stijgende energiekosten en verstoringen in de leveringsketen’. Die factoren drijven de productiekosten in de Britse fabrieken op ‘op een moment waarop we ook te maken hebben met veranderingen in het consumentengedrag’. “We moeten daarom onze bedrijfsvoering opnieuw onder de loep nemen en de noodzakelijke stappen overwegen om de toekomst veilig te stellen”, zegt een woordvoerster.

Geen sluiting

Pladis benadrukt wel dat het niet de bedoeling is de fabriek in Manchester te sluiten. Behalve die vestiging en die bij Glasgow beschikt het van oorsprong Britse bedrijf over nog 6 fabrieken in het Verenigd Koninkrijk. Wereldwijd biedt Pladis volgens de laatste gegevens werk aan 16.000 mensen.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin