Skip to content

Rival Foods kan opschalen dankzij investering

Vanuit de opgeschaalde productielocatie wil Rival Foods nog deze zomer producten leveren aan de foodservice in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Volgend jaar zal het product ook in de supermarkt liggen.

Updated on:
Nieuws
Eiwittransitie
Rival Foods

Birgit Dekkers en Ernst Breel richtten Rival Foods op. - Foto: Koos Groenewold

Rival Foods huurt zijn eerste opgeschaalde productielocatie in Nederland, dankzij de investering van €6 miljoen in 2022. Het bedrijf heeft ook de technologie kunnen opschalen en het team uitgebreid dankzij deze miljoenen. Rival Foods produceert ‘hele-spier’ vleesvervangers.

Vanuit deze opgeschaalde productielocatie wil Rival Foods nog deze zomer producten leveren aan de foodservice in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Volgend jaar zal het product ook in de supermarkt liggen.

Kipalternatieven

Momenteel levert het bedrijf vooral plantaardige alternatieven voor kip aan enkele restaurants in Nederland en Duitsland. Andere producten die lijken op rood vlees en vis zijn in ontwikkeling en komen naar verwachting later dit jaar beschikbaar.

Spin-off

Rival Foods gebruikt een nieuwe technologie, Shear Cell, die lange vezelige eiwitstructuren produceert die lijken op de vleesvezels in biefstuk, varkensfilet en tonijn. Volgens de scale-up gaat het om een milde technologie, die resulteert in een veel minder bewerkt, lekker en gezond product. Het bedrijf begon in 2019 als een spin-off van Wageningen University & Research (WUR). 


Lees ook: Rival Foods: Alles moet kloppen om vleeseter te overtuigen


Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin