Skip to content

ACM berispt Albert Heijn om vage duurzaamheidsclaims

Albert Heijn heeft beweringen over de eigen duurzaamheid gedaan die onjuist en onduidelijk waren.

Albert Heijn

Foto: Albert Heijn, Yasmin Hargreaves

Albert Heijn heeft beweringen over de eigen duurzaamheid gedaan die onjuist en onduidelijk waren.

De supermarktketen noemde zichzelf in meerdere winkels de ‘meest duurzame supermarkt’, maar baseerde dit volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) niet op concrete bewijzen. Nadat de toezichthouder Albert Heijn had aangesproken, heeft het bedrijf de claim verwijderd.

De bewering de duurzaamste supermarkt van Nederland te zijn, steunde alleen op onderzoek naar de beleving van consumenten en niet op concrete inspanningen van Albert Heijn voor duurzaamheid. Volgens de ACM was Albert Heijn daar te onduidelijk over, terwijl bedrijven alleen duurzaamheidsclaims mogen doen die meteen begrijpelijk zijn voor klanten. Daarnaast was het onderzoek verouderd.

Werken aan een ‘duurzame toekomst’

Na een berisping door de ACM verwijderde Albert Heijn ook de bewering dat het winkelbedrijf ‘samen met onze telers/onze boeren’ werkt aan ‘een duurzame toekomst’. Voor meer informatie over dat initiatief verwees Albert Heijn naar de eigen website, en dat is volgens de ACM onvoldoende.

Albert Heijn zegt zich altijd aan de leidraad voor duurzaamheidsclaims van de ACM te houden. Maar over de betwiste uitingen ‘bleken wij met de ACM van mening te verschillen’, verklaart een woordvoerster.

Samen met onze meer dan 1.200 vaste boeren en telers zetten we continu nieuwe stappen op gebied van duurzaamheid

Het supermarktbedrijf zegt zich in te spannen voor duurzaamheid door voedselverspilling, plasticverbruik en de CO2-uitstoot terug te dringen. “Samen met onze meer dan 1.200 vaste boeren en telers zetten we continu nieuwe stappen op gebied van duurzaamheid. Deze boeren en telers ontvangen daarvoor een premie van Albert Heijn”, voegt de woordvoerster daaraan toe.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin