Skip to content

Just Eat Takeaway gaat Big Macs bezorgen

Het moederbedrijf van Thuisbezorgd gaat een nieuwe samenwerking aan met fastfoodketen McDonald‘s.

Foto: Just Eat Takeaway

Foto: Just Eat Takeaway

Het moederbedrijf van Thuisbezorgd gaat een nieuwe samenwerking aan met fastfoodketen McDonald’s.

De bedrijven gaan een wereldwijde samenwerking aan waarbij Just Eat Takeaway gaat ondersteunen bij McDelivery, de bezorgservice van McDonald’s. Just Eat Takeaway beschikt over een wereldwijd bezorgnetwerk met meer dan 500.000 koeriers. McDelivery, de bezorgservice van McDonald’s, startte vijf jaar geleden. Inmiddels leveren wereldwijd 33.000 vestigingen van de fastfoodketen bestellingen aan huis. Samen hopen de twee nu meer bestellingen te krijgen.

Meer samenwerkingen

November vorig jaar kondigde McDonald’s ook al soort gelijke samenwerking aan met de Amerikaanse maaltijdbezorgers DoorDash en UberEats. De service past in de strategie van McDonald’s waarin zij meer willen inzetten op bezorging voor ‘een snelle, makkelijke ervaring’ voor de consument. De McDelivery-service wordt nu door de individuele restaurants uitgevoerd en zij zullen op lokaal niveau in gesprek gaan met leveranciers van Just Eat Takeaway.

In totaal heeft McDonald’s 40.000 locaties in 100 landen. Hiervan is 93% in handen van franchisers. In Nederland zijn nu meer dan 250 locaties van de fastfoodketen te vinden.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin