Rabobank: deze week vaststelling vergoeding certificaten

30-11-2020 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Rabobank gaat definitief een vergoeding uitkeren op de uitstaande Rabobank Certificaten. Dat gebeurt niet in contanten, maar in de vorm van certificaten.

Eind deze week op 4 december wordt de zogenoemde omwisselverhouding vastgesteld. Dat meldt Rabobank. Het voornemen voor de uitkering in de vorm van certificaten is op 21 oktober aangekondigd.

Vergoeding € 1,625

De waarde van de vergoeding komt ongeveer neer op € 1,625 per Rabobank Certificaat. De omwisselverhouding wordt bepaald op basis van de (volume gewogen) gemiddelde prijzen van alle verhandelde Rabobank Certificaten op 1, 2 en 3 december 2020. De omwisselverhouding is het aantal Rabobank Certificaten dat recht geeft op 1 nieuw certificaat. Het aantal certificaten dat in bezit is op 3 december na sluiting van de beurs is bepalend voor de vergoeding.

De uitkering van € 1,625 komt neer op 6,5% van de nominale waarde van de certificaten en is vrijwel gelijk aan de contante uitkering in de afgelopen jaren. Afgezet tegen de huidige notering van de certificaten is het rendement lager. Afgelopen week kwam de koers voor het eerst weer boven de 130% uit. Begin april was dat even minder dan 90% van de nominale koers van € 25. Dat was direct na de aankondiging om de uitkering voorlopig stop te zetten, vanwege de coronacrisis op dringend advies van de ECB.

Koers hoger

Op 30 november steeg de koers flink na aankondiging van de uitkering. Rond de middag was dat 133,3%, dat komt neer op een waarde van bijna € 33,33. Het rendement zou dan uitkomen op iets minder dan 5%. Het uiteindelijke rendement is onder meer afhankelijk van de omwisselverhouding en het toekomstig koersverloop.

Esselink
Wim Esselink Voormalig redacteur


Beheer