Skip to content

Voedsel en landbouw hoger op EU-agenda

Voedsel moet een belangrijkere plek krijgen in de Europese Commissie.

Updated on:
Nieuws
Sustainable food
voedsel Europese Commissie

De Europese voedselstrategie is hoog op de agenda gekomen onder andere door de Covid-uitbraak en de oorlog in Oekraïne. Foto: Canva

Voedsel moet een belangrijkere plek krijgen in de Europese Commissie.

De Brusselse nieuwssite Euractiv meldt op basis van bronnen binnen de Europese Commissie dat er nagedacht wordt over een vicevoorzitter die de voedselportefeuille moet beheren. Ook het landbouwbeleid zou bij de vicepresident worden ondergebracht.

Europese voedselstrategie hoog op de agenda gekomen

Nu is het landbouwbeleid nog ondergebracht bij de landbouwcommissaris, die in het huidige college van commissarissen een ondergeschikte positie heeft onder de president en de ondervoorzitters van de Europese Commissie.

Vanuit de landbouwlobby wordt al langer opgeroepen de landbouw en het voedselbereiding een belangrijkere positie te geven in het Europese beleid. De Europese voedselstrategie is hoog op de agenda gekomen onder andere door de Covid-uitbraak en de oorlog in Oekraïne. De oproepen komen vlak voor de lancering van de strategische dialoog over de landbouw van Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen, die in de komende weken wordt verwacht.

Snel delen

Afbeelding
Jan Braakman

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin