Skip to content

De kortere keten: Boeren van Amstel geven zuivel meer waarde

In deze serie spreken we bedrijven die werken in de korte keten. Vandaag: Boeren van Amstel.

Updated on:
Food
Podcast
Michel Penterman, directeur van zuivelcoöperatie Boeren van Amstel. - Foto: Cor Salverius

Michel Penterman, directeur van zuivelcoöperatie Boeren van Amstel. - Foto: Cor Salverius

In deze podcastserie gaan we in gesprek met zes bedrijven die hun producten afzetten in de korte keten. In deze aflevering Boeren van Amstel. Deze melkveehouders brengen hun zuivel op de Amsterdamse markt.

Melkveehouder en voorzitter van de coöperatie Gert Roos is een Boer van Amstel van het eerste uur. “We proberen zuivel uit het Amstelland meer waarde te geven door bijvoorbeeld meer aan de bescherming van weidevogels te denken”, vertelt Roos. De melk van de 18 melkveehouders in het Amstelland is te vinden in speciaalzaken, supermarkten en in de Amsterdamse horeca.

De boeren kunnen meedoen met hulp van zuivelverwerker FrieslandCampina. Directeur Michel Penterman: “Melkveehouders mogen 30% van eigen productie gebruiken voor de boeren van Amstel. Door deze speciale positie kan de Boeren van Amstel bestaan.”

Beluister het hele verhaal van Boeren van Amstel in de podcast:

Door: Sander Beukers en Lieske Brinkhuis

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin