Skip to content

Amerikaans kweekvleesbedrijf haalt $ 400 miljoen binnen

Het Amerikaanse kweekvleesbedrijf Upside Foods heeft $ 400 miljoen opgehaald in een investeringsronde.

Foto: Canva premium

Foto: Canva

Het Amerikaanse kweekvleesbedrijf Upside Foods heeft $ 400 miljoen (€ 370 miljoen) opgehaald in een investeringsronde.

Het bedrijf wordt nu gewaardeerd op $ 1 miljard. Het opgehaalde bedrag in de investeringsronde is het grootste tot nu toe in de kweekvleessector. Het geld gaat Upside gebruiken om een productiefaciliteit op commerciële schaal te bouwen. Ook is het bedoeld om een toeleveringsketen van celgroeimedia (het medium waarin de cellen groeien) op te zetten, consumenten te informeren over de kweekvleessector en voor meer onderzoek naar en ontwikkeling van kweekvlees.

Investeerders zijn onder andere Cargill, Tyson Foods, Givaudan en Bill Gates. De bedrijven en personen die in het bedrijf zijn gestapt, zullen niet alleen bijdragen in geld maar ook de kennis kan Upside van pas komen.

Op de markt brengen van kweekvlees

Hoewel het bedrijf steeds dichterbij commercialisering van zijn kweekvleesproducten komt, heeft de Amerikaanse overheid nog geen toelating gegeven voor het op de markt brengen van kweekvlees. In afwachting van die goedkeuring zegt Upside Foods dat het later dit jaar producten voor consumenten beschikbaar zou kunnen hebben.

Voor het moment dat kweekvlees in de VS wordt toegestaan, heeft het bedrijf al een samenwerking gesloten met een sterrenchef die het kweekvlees in haar restaurant wil verkopen.

Eén van ’s wereld grootste kweekvleeslocaties

In het bestaan van het bedrijf heeft het in totaal meer dan $ 600 miljoen opgehaald. Het heeft een faciliteit op proefschaal in de VS waar afgelopen november de productie startte. Het is één van ’s wereld grootste kweekvleeslocaties. De nieuwe commerciële locatie is momenteel in ontwerp en komt hoogstwaarschijnlijk in de Verenigde Staten te staan.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin