Doorgaan naar artikel

Bonduelle ziet omzet met 6% inzakken

Foto: ANP/Jeroen Putmans fotografie

Foto: ANP/Jeroen Putmans fotografie

Bonduelle heeft de omzet in het afgelopen kwartaal met 6% zien inzakken.

In Europa kwam de daling uit op bijna 9%, maar dat is deels gecompenseerd door de rest van de wereld, waar de verkopen 3% lager uitvielen.

“Dat weerspiegelt de uiteenlopende gevolgen van Covid-19”, aldus de Franse fabrikant van conserven, diepvriesproducten en verswaren. Bonduelle meldt dat in een bericht over de cijfers over het hele boekjaar tot 30 juni.

Diverse portefeuille aan activiteiten relevant

In die periode nam de omzet nog wel met 1,4% toe naar ruim € 2,85 miljard. Ook hier deed Europa het met 0,3% groei een stuk slechter dan elders, waar gemiddeld 2,3% meer omzet werd gerealiseerd.

“Die prestaties tonen de relevantie van een gediversifieerde portefeuille aan activiteiten, zowel wat technologie als wat geografische spreiding betreft. Desalniettemin heeft de pandemie de rentabiliteit van de onderneming onder druk gezet.”

Zoals gebruikelijk voor Franse ondernemingen geeft Bonduelle in dit stadium nog geen winstcijfers.

Meer thuis eten is goed voor afzet houdbaar product

Bonduelle zag de activiteiten bij zowel conserven als diepvriesgroente tot februari toenemen, maar bij vers verpakte groente licht dalen.

“De gezondheidscrisis heeft deze tendens versterkt. Het meer thuis eten is vooral gunstig voor producten die langer houdbaar zijn; het pakt slechter uit voor vers. In het vierde kwartaal was de goede gang van zaken bij conserven echter niet voldoende om de gevolgen van de sluiting van de horeca op te vangen.”

Directie levert salaris in

Tegen het eind van de verslagperiode noteerde Bonduelle echter wel een lichte verbetering. Al eerder deelde het bedrijf mee dat de directie 20% van zijn salaris heeft ingeleverd en dat het dividend met 20% wordt gekort. De opbrengsten daarvan zijn of worden als bonus uitgekeerd aan het personeel.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin